Schoolkorfbalcommissie

Het schoolkorfbaltoernooi is niet weg te denken bij een korfbalvereniging en dit toernooi wordt waarschijnlijk door alle verenigingen in Nederland georganiseerd. Zo ook door Tovers in samenwerking met RDZ. Vanaf seizoen 2016-2017 vinden de wedstrijden het ene jaar bij RDZ en het andere jaar op ons sportpark plaats.

 

Het doel van dit toernooi is meer bekendheid te geven aan de korfbalsport en uiteraard het leden winnen voor de vereniging. Het toernooi wordt meestal in mei gehouden, maar de werkzaamheden beginnen reeds in januari met onder andere de afstemmingen met beide verenigingen en zorgen dat de uitnodiging bij de basisscholen terecht komen.

 

Uiteindelijk wordt er n.a.v. de inschrijvingen een programma gemaakt en worden er op een woensdagmiddag in mei wedstrijden gespeeld. Hierbij zijn voor de winnaars per groep een mooie beker te winnen en krijgen alle deelnemers nog een herinnering aan het toernooi. Het is altijd een volle bak op dit toernooi, waaraan ruim 300 kinderen deelnemen en dan het publiek er nog bij, dus een gezellige drukte op het veld.

 

Door de scholen wordt ons toernooi zeer gewaardeerd!

Meestal mogen de groepswinnaars meedoen aan het regionale kampioenschap en de winnaars hiervan kunnen uitkomen op het kampioenschap van Nederland.

 

Aan het toernooi zijn heel wat werkuren verbonden en niet alleen voor de schoolkorfbalcommissie, maar ook voor de vrijwilligers die mee helpen. Het is op en om het veld en in het kantine altijd een drukte van belang en velen dragen hier hun steentje aan bij. Tovers is een hechte vereniging en met de betrokkenheid van onze leden is deze happening jaarlijks een groot succes. De sfeer en saamhorigheid in onze vereniging is hierdoor ruim aanwezig en dit geeft een goed gevoel als een klus van dergelijke omvang weer met veel succes is afgerond.

 

De schoolkorfbalcommissie leden van Tovers:

- Roland Korpershoek

- Bert Nijenhuis